16.12.2015 Uudella alueella Porkkalanniemessä


Koska viimeisin reissu kesän upealla hirvialueella ei tuottanut tulosta oli aika suunnata täysin uudelle alueelle hirviä etsimään. Katsoin kartasta ja sateliittikuvista mahdollisesti hirville sopivan talvilaidunalueen ja ajoin paikan päälle. Perillä nousin autosta ja siinä se ensimmäinen hirvi meni, ylitti tien ja katosi metsään. Lähdin hiljaa perään, hiivin ja etsin katseella uljasta eläintä. Seisoin ja kuuntelin, tulin lopulta pellon laitaan ja siellä se puolessa välissä kynnettyä pelto jo juoksi. Otin muutaman kuvan kun se nousi toisella laidalla olevaan metsikköön. Oli hirvi varmaan katsellut aikansa minun hiivintää ja päätti nostaa kytkintä ja kadota paikalta.Lähdin jatkamaan matkaani täysin toiseen suuntaan. Näin melko tiheässä metsikössä muutamia valkohäntäpeuroja mutta hyvään kuvauspaikkaan en päässyt. Kiertelin ja nautin lähes selkeästä talvisäästä, luonnosta tosin puuttui lumi jotta olisi tullut oikea talvifiilis. Parin tunnin kuluttua havahduin kun tajusin että hirvi seuraa taas minun hiljaista kävelyäni. Siinä se seisoi melko lähellä, hievahtamatta ja ehdin jo miettimään kuvauksen mahdollisuutta. Kun nyt levitän kameratelineeni ja yritän hyvää kuvaa - Lähteekö hirvi samantien karkuun ja mahdollisuus menee siihen, vai otanko kuvan käsivaralta? Päätin satsata kerralla häiriöttömään laukaukseen, kaikki tai ei mitään.

Pian olinkin kontallaan kosteassa maassa ja kuvasin hirveä. Päätin nostaa hiljaa jalustan korkeimpaan asentoon ja kuvata seisten. Hirvi se vaan jatkoi tuijotusta. 15 minuuttia sitä kesti, tuijoteltiin toisia ja välillä otin kuvan. Lopulta minä päätin siirtyä hieman tulosuuntaani ja niin lähdin kameran kanssa liikkumaan. Hirvi seisoi ja seurasi liikettäni. Siirryin suoraan hirven eteen ja kävelin lopussa jopa sitä kohti. Levitin telineen ja kuvasin. Minuutin kuluttua hirvi kääntyi ja jolkotteli rauhallisesti metsän syvyyksiin. Olin kerta kaikkiaan tyytyväinen retkeeni!

Päätin vielä ennen kotiin lähtöä käydä katsomassa Stormossenin pohjois- / itäpuolen metsikköä. Ajoin sinne tyypillistä Porkkalanniemen mutkaista ja mäkistä tietä. Vauhtia oli reilu 60km/h kun eteen tuli jyrkkä ylämäki jossa oli jyrkkä mutka oikeaan. Ehdin tajuta sen että mutkassa hirvi on tulossa tiellä. Se loikkaa metsästä ojanpientareelle, etujalat ovat jo asvaltilla, kunnes se salamannopeasti kääntyy ja loikkaa takaisin metsään! Tuon ohikiitävän hetken aikana en ehtinyt edes nostaa jalkaa kaasulta, jos hirvi olisi tullut tielle olisin törmännyt siihen jalka edelleen kaasupolkimella! Läheltä piti.

Ja siellä Stormossenin alueella en nähnyt mitään, en edes korppia.

Ps. julkaisen vielä tällä viikolla videon tältä retkeltä!Kommentit