5.1.2016 Kaunis pakkaspäivä Porkkalassa!

Tauolla on mukava nauttia vahvaa ja lämmintä kahvia!

5.1.2016 pakkasta rapsakka -17 astetta ja taivas puolipilvinen. Upea sää seikkailla metsässä!
Olin Bondarbyn alueella kolmatta kertaa ja kolmatta kertaa peräkkäin. Tällä kertaa en löytänyt noin 2vrk ikäisestä lumipeitteestä yhtään hirven jälkeä joten seuraavalle reissulle kohde muuttuu. Jossakin ne hirvet talveaan viettävät mutta missä? Siitä otetaan selvää.

Metsässä ei tullut kylmä, kiitos hyvän vaatetuksen. Ohut rapea lumikuori päästi liikkuessa sen verran ääntä että peurat pääasiassa katosivat näköpiiristä ennenkuin kameraan ehti edes ajatella. En tällä reissulla jäänyt kuitenkaan kuin kerran kyttäämään. Sekin kesti sen aikaa että nautin eväät ja kahvia. Tarkoitus oli kuitenkin etsiä hirviä ja hyvällä onnella löytää alueella liikkuvan suden jäljet. Peuroja näkyi vähän mutta auringon ympärillä oli lähes puolipallonmuotoinen halo ja se kruunasi reissun. Todella vahva halo josta en saanut kuitenkaan valokuvaa sillä mukana oli vain pidempi putki jolla ei paljoa maisemia voinut kuvata. Muutenkin kamera oli jo tässä pakkasessa aika tiukoilla. Jatkossa kameraa säälien teen reissut (kuvausreissut) alle -10 asteen pakkasissa.

Huomasin myös kuinka lämmin oli vuosi 2015. Tein silloin aikavälillä 3.1- 13.3.2015 yhdeksän retkeä, mukana myös yöretkiä ja kylmin päivä oli tuolloin -5 ja kylmin yö -6 astetta.


Yksinäinen kauris bongasi minut ensin.
Auringon vasemmalla puolella nouseva halo.
Kolme peuraa ylitti pellon auringon tehdessä laskuaan.