12-13.3.2016 Moonan ensimmäinen talviretki

Perillä.

12.3.2016 Suuntasin Moonan kanssa kohti Porkkalanniemeä. Vaikka päivällä oli lämmintä +6 astetta oli yöksi luvattu -6 astetta, joten pienen jännityselementin retkeen toi pointti; Kuinka Moona suhtautuu retkeen kun ilta pimenee ja ilma kylmenee?
Perillä pystytimme teltan ja kävimme seikkailemassa meren rannalla. Kun ilta alkoi hämärtymään vetäydyimme läheiselle grillikatoksella jossa kokkasimme iltapalan. Ihanan lämmin kevät sää oli vaihtunut jo pakkaseen kun kömmimme teltan uumeniin. Moona oli elementissään. Teltta hehkui onnesta kun sinne päästiin. Vähän aikaa puuhailtiin tabletilla, välillä sammutettiin lamput ja ihailtiin oviaukosta upeaa tähtitaivasta.


Yö sujui rauhallisesti, ainostaan klo.04.00 laitoin Moonalle sukat jalkaan kun varpaita palelsi. Sen jälkeen sitten nukuttiinkin. Aamulla kolme korppia tuli teltan vieressä olevaan puuhun kilpaa raakkumaan ja oli hyvin lähellä että menin antamaan niille häädön siitä. Moona kuitenkin nukkui kuin tukki joten annoin tipusten raakkua ja nukahdin itsekkin uudestaan.

Heräsimme klo.07.30 jonka jälkeen oli tiedossa aamupala nuotiolla. Maissia, makkaraa, puuroa, mehua, kahvia ja suklaamuna. Sen jälkeen kävimme vielä neljän kilometrin mittaisella metsälenkillä jonka johtajana toimi Moona. Koko retki meni täydellisesti! Moona oli täysin oma-aloitteinen kaikessa toiminnassa ja järkyttävän reipas ollakseen 5-vuotias tyttö. Kun koitti kotiin lähtö Moona huokaisi haikeana; "Isi, voitasiinko olla toinenkin yö?"

Retkellä nukuin myös ensimmäisen yöni uudessa Norjalaisessa Bergans Trollhetta teltassani.
Ensimmäinen fiilis teltasta on 10+. Erittäin laadukas, helppo pystyttää, kevyt kokoisekseen (3,0kg) ja kaipaamani suuri absidi (eteistila) huonoja sääolosuhteita varten, Tarkempi kuvaus teltasta ja sen plus / miinus seikoista tulee viikon kuluttua. Silloin olen yksin telttaretkellä kameran kanssa.
Kommentit