Mielipide talvikenkä Sorel vs. vaelluskengätMinulla on kokemusta huippuluokan vaelluskengistä jo lähes 20 vuotta.
Merkit ja mallit ovat vaihdelleet, kaapista on löytynyt Meindl, Haglöfs, Asolo, La Sportiva jne.
Jos metsään pitäisi valita erittäin hyvät kengät, metsään jossa alusta on hyvin vaihtelevaa, löytyy pehmeää sammalpeitettä, jyrkkiä kallioita, louhikkoa yms. Suoraan sanottuna kunnon vaelluskengät ovat sellaiseen maastoon vihoviimeiset! Mitä vähemmän kenkä tukee nilkaa sitä parempi! Uskokaa tai älkää. Vaikka usein puhutaan että hyvä kenkä tukee nilkkaa mutta normaalissa suomalaisessa metsässä olen toista mieltä. Kunnolla nilkkaa tukeva kenkä tekee kävelystä "kulmikkaan", jalka ei pääse liikkumaan nilkasta niin kuin pitäisi. Vai miltä tuntuisi kävellä metsissä kipsi jalassa - noin jyrkästi sanottuna. Kuvan Sorelit hakkaavat yli 200 euron vaelluskengät lähes kaikessa. Ainoa miinus Sorelin kengissä on sen talvikenkämäisyys eli se ei sovellu enää kesällä metsään ja toinen on vedenpitävyys. Kaatosateeseen niillä ei kannata lähteä. Mutta jos löytäisin Sorelin tyyppiset kesäkengät metsiin ja louhikoihin niin ottaisin ne heti. Kenties Sorel tarjoaakin sellaisia? Ei ole tullut valikoimia vielä paljoa tutkittua. Voisin jopa kokemuksella vannoa että Sorel on huomattavasti parempi kenkä myös vuorilla, siihen saakka kun jalkaan pitää laittaa jääraudat - silloin ollaan hyvän jäykkäpohjaisen vaelluskengän reviirillä.

Sorel vs. vaelluskenkä 10-4


Kommentit

  1. Oon huomannut saman. Ei oo yhtään mukava kävellä "kunnon" vaelluskengillä jossain juurakon päällä. Tuntuu siltä kun olisi laskettelumonot jalassa. Itse käytän maihinnousukenkiä ja ostan niihin aina Jalas FX2 pohjalliset. Huomattavasti helpompaa kävellä kun oikeasti tuntee minkä päälle on astumassa ja nilkat taipuu, vaikka ne onkin hieman tuettu kengän varren avulla suurimpien vahinkojen estämiseksi.

    VastaaPoista
  2. Totta, juuri tuommoinen ohuempi (taipuisampi) nahkavarsi kengässä on hyvä ja kaikkea muuta kuin jäärautakäyttöön tarkoitetut pohjat. :) Taidankin hieman alkaa tsekkailee millaisia gore (tms. suojaus) kenkiä löytyykään markkinoilta esim. maihareissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti