23-24.6.2016 Hirviä niin paljon että hirvittää!

Kännykuva- Perillä Porkkalassa.

Kännykuva - Vaskitsa.
Lähdin kohti Porkkalaa sateen ropistessa taivaalta. Tiesin että sade lakkaa vähän ennen perille tuloa ja sitten alkaakin pitkä poutajakso. Näin kävikin ja perillä pääsin heti liikkeelle. Pyörä pois telineestä sillä edessä oli siirtymäajo parhaille hirvi paikoille. Puolessa matkassa meinasin ajaa vaskitsan päälle. Oli pakko pysähtyä tutkimaan tuota luonnon outoa asukasta. Oli toinen vaskitsa jonka olen luonnossa elävänä nähnyt.
Jatkoin pian matkaani sillä kello oli jo yli kuusi. Oli sellainen tunne että vaikka olen liikkeellä aikaisin, olen pahasti myöhässä! Kohteeni lähestyi ja mietin saman alueen tapahtumia edelliseltä vuodelta. Silloin näin yhtä aikaa 14 hirveä ja yhden illan aikana yhteensä 16 eri hirviyksilöä. Se on selvä ennätys bongauksissani.

Saavuin paikalle, lukitsin pyöräni metsään ja aloin hiipimään kohti aluetta. Näin jo kaukaa ensimmäiset hirvet, pian laskin 5 hirveä ja määrä eikun lisääntyi päätyen kolmeentoista! Kyllä olin hieman myöhässä tapahtumapaikalta! Pääsin hiipimään hirviä melko lähelle, kohtuullisiin kuvauspaikkoihin. Peurat tekivät kuvaamisesta hankalaa sillä ne ovat puolta arempia kuin hirvet. Jos peura katsoin minua kohti, piti vaan pysyä täysin liikkumatta. Kun peuran ruokailu taas jatkui, voi itse jatkaa liikkumista.Sitten tapahtui kummia: linkki ILTALEHTEEN.Varoitusmerkki!
Tämän episodin jälkeen jatkoin matkaani. Päätin kiertää läheisien mäen ja törmäsinkin siellä kahteen peuraan. Luulivat olevan notkelmassa piilossa minua mutta varoituksena noussut häntä paljasti niiden olinpaikan. Pysähdyin ja odotin, odotin ja odotin kunnes peurat rauhoittuivat ja nousivat kumpareen takaa katsomaan tilannetta. Silloin sain kauniissa ilta auringon valossa hienon kuvan valkohäntäpeurasta.


Jatkoin eläinten etsintää lähes puoleen yöhön saakka ja tein illan aikana uuden ennätykseni. 20 eri hirviyksilöä ja se on paljon se! Aivan loppuvaiheessa pääsin kuvaamaan vielä emon kahden vasan kanssa. Ilta oli menestys ja hyvillä mielin vetäydyin leiriin hyvin ansaituille yö unille.