Testi: Metsästyskenkä Viking Stryn GTX (loppukokemukset)


VIKING STRYN GTX
Ovh.: 229e
Päällinen: Nahka, nailon, Gore-Tex
Välipohja: EVA
Paino: 750g / kooolla 41
Varren korkeus: 26cm /koolla 41
Malli: ns. metsästyskenkä, malli kapea

KIRJOITUS ON JULKAISTU ALUNPERIN 2.6.2016.
NYT KENGÄT OVAT "KAPUT" JA LOPUSSA ON UUSI PÄIVITYS KOKEMUKSISTA. NEW

Taustaa
Omistin erittäin hyvät, jäykkäpohjaiset vaelluskengät. Aina sanotaan että metsissä vaelluksilla ja retkeillessä on hyvä olla tällaiset hyvin nilkkaakin tukevat kengät. Lopulta tympäännyin jäykkiin kenkiin. Suurin syy kenkien pois myyntiin ominaisuus; hyvin nilkkaa tukeva. Kun liikutaan suomalaisissa metsissä niin kengän ei todellakaan tarvitse paljoa nilkkaa tukea. Kävely muuttuu hankalaksi, nilkka ei pääse taipumaan luonnollisesti jolloin horjuminenkin lisääntyy.
Tässä vielä blogikirjoitukseni huhtikuulta 2016. LINKKI
Päädyin lopulta kuvan Viking metsästyskenkiin.

Kokemuksia
Nyt on takana jo lukuisia käyttöpäiviä kengillä. Noiden päivien aikana olen liikkunut niillä hiekkateillä, vaihtelevassa metsämaastossa ja kallioilla. Jokaisessa paikassa kengät ovat olleet huomattavasti paremmat kuin vaelluskengät. En ole vielä löytänyt mitään huonoa kengistä ja se on ihme.
Olen sentään vuosien aikana käyttänyt usean merkkisiä ja mallisia vaelluskenkiäkin (vuorilla) ja milloinkaan kaikki ominaisuudet eivät ole olleet näin hyvin kohdillaan.
Valitsin pitkävartiset metsästyskengät sen vuoksi että liikun varsinkin suurpetoja etsiessä hyvinkin vetisillä soilla, tällaisessa paikassa kengät korvaavat samalla kumisaappaat. Pitkä varsi puoltaa paikkaansa myös talvisin. Varsien pituus ei ole haitannut menoa kuivassakaan kangasmetsässä sillä kengät istuvat jalkaan todella hyvin. Ne myös tuntuvat jalassa virallista painoaan kevyemmiltä, lienee huippuluokan istuvuuden vuoksi.
Parhaimmat kengät suomalaisiin metsiin mitä olen koskaan jalassani pitänyt.

14.4.2018 Loppukokemukset NEW
Kun kengät nyt päästi vettä sisäänsä oli ensimmäinen tunne pettymys!
Onhan kengillä sentään hintaa noin 220 euroa ja käyttöiäksi tuli 1v 10kk, aika tarkalleen 10e / kuukausi. Toisaalta kun alan miettimään kuinka paljon olen kenkiä käyttänyt niin käyttökertaa kohden hinta onkin mitätön. Lähes kaikilla metsäretkillä on jalassani olleet nämä kengät.

Ulospäin kengät ovat todella hyvässä kunnossa, kengässä ei ole halkeamia, ei juuri naarmujakaan. Olen huoltanut kenkiä gore kengille tarkoitetuilla rasvoilla ja suihkeilla. Nyt vaan kumpikin kenkä päätti vuotaa vedet sisäänsä. Ensin toinen ja viimeisimmällä retkellä puolisohjoisessa lumessa muutaman askeleen jälkeen kumpikin oli märkä sisältä. Ja kas kummaa, tätä kommentoi "Anonyymi" kirjoittaja jo kesäkuussa 2016 ja itsellänikin vuotopaikka sijaitsee päkiässä, tosin ilman ulospäin näkyvää vikaa. Miksikään kuivan kelin kengiksi näitä en säästä vaan ne lensivät jo roskapönttöön. Kuivan maaston retkelläkin kun tuppaa ennemmin tai myöhemmin tulemaan vastaan se lyhyt suopätkä...

Kengät olivat jalassa loppuun saakka erinomaiset. Suomalaiseen metsään juuri sopivan tukevat. Jos nämä pitäisi pisteyttää niin 4 vuoden käyttöiällä tulisi täydet viisi tähteä mutta noin 2 vuoden kestolla tähtien lukumäärä jää kolmeen ja puoleen. Saa nähdä mihin kenkiin seuraavaksi päädyn? Joka tapauksessa lyhyestä käyttöiästä johtuen en ota samanlaisia, omaan hyvin aktiiviseen käyttööni.Kommentit

 1. Käytin noita vähän reilun vuoden ennen kuin alkoivat vuotaa ulkosyrjältä päkiän kohdalta. Nyt paistaa jo sukka reiästä, mutta kuivan kelin kenkänä vielä erittäin toimivat. Märkiin keleihin ostin RetkiTukusta Alaska Extremet kun halvalla sai, kengät istuivat ja pitivät hyvin. Parin sadan kilsan jälkeen vuotavat kuin seula. Olisi pitänyt tutkia nettiä, tyyppivika noilla. Nyt hankinnassa uudet Viking Stryn kengät, saa nähdä kestävätkö vuotta vuotamatta (kilsoja kertyy 5-6000km)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minusta nämä riippuu hieman käyttötavasta, jaloista, huollosta ja laatuerojakin löytyy kenkien sisällä paljon. Itselläni on esimerkki eräästä Haglöfsin kengästä jota kaikki kehuivat joka paikassa = ei tyyppivikoja. Vuotamaan alkoi noin 800km jälkeen, menettivät koko ryhtinsä noin 200km jälkeen ja olivat tukevat vaelluskengät. Minusta ne oli vaan ihan pas.. :)
   Vastapuolen esimerkkikin löytyy, kaverilla nämä Viking kengät kestäneet huikean hyvin ja hänellä vuosikäyttö noin 1500km / vuosi.
   Samoin eräät Meindelin kengät kestivät minulla sen hetkisellä naisystävälläni käyttöä erittäin hyvin ja rankkaa kivikkoa vuorilla. Kaverilla ko. kengät alkoivat vuotamaan 50km jälkeen, takuuseen uudet ja sama alle 100km jälkeen. Sitten otti rahat pois.

   Poista

Lähetä kommentti