Vaarallinen liukuri: Hamax Ufo

Lähdimme viime sunnuntaina iloisin mielin testaamaan tyttöni uutta liukuria Hakunilan urheilupuiston mäkeen.
Päätin ottaa pilvisestä säästä huolimatta kameran mukaan, jos tuurilla tulisi joku mukava valokuva.

Hamax Ufo liukuri olikin melko pelottava laite. Kovat vauhdit sillä sai mutta sen ohjattavuus on surkea, se pyrkii koko ajan kääntymään niin että selkä on menosuuntaan. Lisäksi siitä paljastui todella paha suunnitteluvirhe.

Valmistauduin kuvaamaan tyttöni liukua kun hän kääntyi mäessä taas väkisin selkä menosuuntaan.
Sitten vaan huomasin kuinka liukurin reuna osui kovaan töyssyyn ja tyttöni lensi ilmassa täyden voltin päätyen pää edellä rinteeseen! Sattumalta tapahtuman lopusta tuli valokuvakin. Tällä kertaa selvisimme säikähdyksellä mutta tilanne olisi voinut päätyä paljon pahemminkin.

Tutkin tapahtuman jälkeen liukuria ja huomasin heti syyn kaatumiseen. Liukurin reunat ovat todella loivat ja matalat, kaiken lisäksi vielä melko terävät. Jos rinteessä on vähänkään suurempaa töyssyä tai monttua niin liukuri tökkää sellaiseen ja sen vauhti pysähtyy kuin seinään. Minun mielestäni tällainen liukuri pitäisi vetää heti pois markkinoilta. Liukuri jää vielä käyttöön, mutta jatkossa rinteen pitää olla sileä, loiva ja lyhyt. Mikäli sellaisessa rinteessä sattuu vielä vähänkään "tökkimistä" niin liukuri lähtee hajoitettuna roskapönttöön.
Lopputuloksena sain valokuvan, mutta se ei ollut missään nimessä mukava.Kommentit