21.6.2017 Hirviemo ja vasa pääsivät yllättämään


Saavuin Mikon kanssa Porkkalaan tavoiteena hyödyntää juuri alkanutta "hirvikautta".
Siirryimme autolta jalan pellon lähelle jossa mietimme sopivia kuvauspaikkoja. Mikko valitsi kohteeksi pellon päädyssä olevan harvan metsikön ja minä päätin mennä kamerani kanssa pellon laidassa olevaan niemekkeeseen.

Vuosi sitten olin samassa paikassa kuvaamassa mutta nyt huomasin että niemekkeestä olikin kaadettu muutamia hyvin oleellisia pikku puita pois. Juuri nuo pari puuta olivat taanneet hyvän paikan ripustaa naamioverkko kuvaussuojaksi. Virittelin epätoivoisena naamioverkkoa jäljellä oleviin puihin kun sattumalta vilkaisin taakseni. 80 metrin päässä tuli pellolle hirviemo vasansa kanssa. Minä olin täysin avonaisessa paikassa, kuin tarjottimella. Olin varma että tilaisuus kuvaamiseen oli menetetty.

Repäisin voimalla naamioverkon puista irti ja kietaisin sen päälleni. Sen jälkeen siirsin kameran jalustan kanssa eteeni ja samalla vauhdilla pujotin naamioverkkoa myös kamerani suojaksi. Hengitin syvään ja katsoin uudestaan kohti hirviä. Hirviemo tuijotti epäluuloisena minua, jolloin jähmetyin pakoilleni. Tuijotti tovin toisiamme kunnes emo alkoi ruokailemaan ja vasa jatkoi edelleen kirmailuaan pitkin peltoa. Uskomattomalla tuurilla hirvet eivät olleet huomanneet minua ja voin aloittaa kuvaamisen.

Sain paljon melko hyviä kuvia ja muutaman kivan videon. Jalat puutuivat kuvatessa sillä jouduin olemaan telineen korkeudesta ja paikasta riippuen kyykkyasennossa. Lopulta hirvet poistuivat pellolta ja itsekin lähdin kiertelemään lähialueelle. Illan saldona näin noin 40 kaurista, 10 eri hirveä ja sain aika hyvää kuvasettiä kotiin viemiseksi.


¨

Kommentit