"Musta"viikko ?

Viikon sisälle on kasautunut hieman epäonnea - joka nykyään tietää usein myös rahan menoa.
Ensin alle vuoden ikäisen melko laadukkaan talvitakkini vetoketju hajosi (on hajonneena vieläkin).
Sitten oli vuorossa merkkivalo auton näytössä "Takajarrupalat loppu" ja kassakone kilahti 130 euron edestä. Huollossa huomattiin että etupalatkin ilmoittavat hyvin pian vaihdon tarpeesta joten iskettiin sitten 160e lisää rahaa tiskiin. Tässä välissä hyvin harvoin, hetken palanut laturin merkkivalo alkoi palamaan hyvin iloisesti ja hyvin kirkkaasti! Kirkasvalo vaati hoitoa, 400 euroa kiitos!
No kun lähdin viemään aamulla autoa tuon laturin vaihtoon niin The North Face kuoritakin vetoketju suorastaan repesi alaosasta irti. Tuli sellainen tunne että itkisikö vai nauraisiko?

Kun vielä ehti huollattaa auton ennen "mustaa viikkoa" ja maksaa tulevan katsastuksenkin niin kieltämättä tulee mieleen autoilun hinta. Oletko sinä koskaan laskenut paljonko oman autosi ylläpito ja ajaminen vuodessa maksaa?
Itselläni on mennyt sinänsä hyvin sillä ensimmäiset 18 kuukautta autolla vaati korjauksiin noin 40 euroa, huoltoihin 440e (1 huolto) ja vapaaehtoisiin menoihin 1400e (isommat vanteet ja renkaat). Polttoainekulut tuolta ajalta on noin 3400 euroa. Sitten päälle muut kulut eli auton arvon aleneminen, rengaskulut jne., lienee luokkaa 5000e.

Olenkin päättänyt että ensi vuoden alusta lasken kaikki autoni kulut ja maksut. Alustavasti autolla ajoa on tulossa vuoden 2018 aikana kohtuulliset 40.000km. Tulen laittamaan blogiin jossakin vaiheessa väliaikatietoja kuluista. Saa nähdä missä vaiheessa vuotta kulut alkavat harmittamaan ja niiden seuraaminen täytyy sitten lopettaa. 👀

Noin ajatellen "musta viikko", mutta muuten tämä viikko päättyy ihanaan muuttoon Lohjalle!
Se kuittaa kaiken muun sattumuksen.

Kommentit

 1. Androidille löytyy sovellus aCar. Sillä on helppo pitää kirjaa autoihin liittyvistä kustannuksista. Mulla on ollut Honda Civic 2009 nyt 2 vuotta ja kolme kuukautta ja juoksevat kustannukset (eli kaikki kustannukset oston jälkeen) näyttävät tällä hetkellä olevan 10,23€ per päivä.

  Muitakin sovelluksia löytynee, mutta tuo ainakin toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tiedosta. Näyttääkin Applelle löytyvän ainakin My Car joka on muuten ilmainen mutta huoltokohdan avaus maksaa 2,99e. Joten sellainen täytyi ladata puhelimeen. Hyödynnän ilmaista niin että merkkaan pesukuluihin huollot sillä autoa tulee kyllä harvoin pestyä missään pesulassa.

   Poista

Lähetä kommentti