Äitiyspakkaukselle uusi nimi ja hieman asiaa tasa-arvosta.

Kun näin taannoin uutisen äitiyspakkauksen uudelleen nimeämisestä, nousi mieleeni kysymys: "Mitä Vittua?"
Jos nimi ei kelpaa kaikille niin olkoot ottamatta sitä. Jos joskus tulevaisuudessa esim. miespari "saisi" lapsen niin olisivat vaan onnellisia äitiyspakkauksesta. Toisaalta olen täysin vastaan ajatusta että miesparilla olisi lapsi.

Suomessa moni asia tällä saralla on mennyt niin sanotusti överiksi.
Yksi esimerkki on uudet sukupuolettomat liikennemerkit. On siinä päättäjillä ollut aikaa miettiä niinkin turhaa asiaa, oikea ratkaisu olisi ollut lomauttaa ko. asian piirissä työskennelleet merkkien suunnittelua vastaavaksi ajaksi. Olisi ehkä säästynyt hieman valtion rahaakin?

Lisäksi esim. alla oleva liikennemerkki tuo edelleen mieleen isoveljen joka auttaa pikkusiskoaan. Millähän päättäjät kieltäisivät ihmisiä ajattelemasta näin? Lienee sekin hetki tätä menoa vielä nähdään, sitten ollaankin lähellä pohjois-Korean tyyliä.Toinen trendikäs paskanjauhaminen on menossa taas kerran naisen ja miehen tasa-arvosta.
Milloin naisia on liian vähän johtokunnissa, milloin liian vähän hitsaajina, miksi miehiä ei ole yhtä paljon lähihoitajina jne. Aivan kuin joillakin kukkahattutädeillä ja -sedillä ei olisi kaikki muumit kotona. Usein vastaus on helppo; Naiset (tai miehet) eivät vaan kouluttaudu samoille aloille. Jokaisella henkilöllä on suomessa varmasti sama mahdollisuus käydä kouluja sukupuoleen katsomatta. Minäkin nautin huonompaa palkkaa kuin lukuisat suomalaiset naiset. Pitäisikö minun alkaa valittamaan kun joku lakinainen saa niin hyvää liksaa ja me duunarimiehet "joille ei ole annettu tilaisuutta kouluttautua" joudumme tyytymään nykyiseen liksaamme?

Kun kuuntelee vaikka sairaanhoitajien valitusta palkoistaan ja työn raskaudesta niin voisi kysyä; "Ettekö yhtään tienneet millaiseen työhön te kouluttaudutte? Ettekö yhtään tienneet etukäteen millainen palkkanne tulee olemaan?" Jälkeen päin minusta on turha asiasta valittaa. Vaikka olenkin sitä mieltä, että sairaan- ja lapsenhoitopuolella saisi palkkoja heti nostaakin +10%. Mutta samanlaisia aloja on paljon muitakin.

Feministit valittivat ja valittavat edelleen että naisilla on aina huonompi palkka kuin miehillä.
Voisivat ehkä katsoa esimerkiksi vaikkapa Vantaan kaupunginjohtajaa joka nauttii suurinta kaupunginjohtajan palkkaa suomessa. Taitaa silläkin pallilla istua nainen!

"Naisen euro on 80 senttiä."
"Miehen 20 senttiä on 12 senttiä."Kommentit