Suomi on ihan pirun hieno maa...

Linkki: IS 5.12.2017 Uutinen

Yllä oleva uutinen oli tänään mm. Iltasanomissa. Kyseessähän on brittien alkuperäinen uutinen.
Laitoin alle uutisesta kopioidun pätkän ja oman mielipiteeni sen perään (*).
Onko tämä suomi nyt sittenkään niin loistava? Vaikka huippu hieno paikka onkin.

Suomi on aivan loistava maa, koska…

1. …jokainen suomalainen voi silloin tällöin unohtaa ulko-oven raolleen. Eikä kukaan käy ryöväämässä. Kukaan ei todennäköisesti kävele edes oven ohitse, koska suomalaisia on niin vähän.
* Mitä jättäisin oven auki? En edes maaseudulla ja varsinkaan siellä. Jotkut vielä jättävät ja sitä en ymmärrä. Viitsivät sitten vielä laittaa varkauden kotivakuutukseen kun joku virolaisauto pakkaa kalleimmat tavarat mukaansa, isäntäväen ollessa "kylillä".

2. …valosaaste on Suomessa kurissa. Helsinkiläisenkään ei tarvitse mennä kuin Espooseen – ja johan näkyvät hyvänä yönä revontulet.
* Suomessa on yllättävän paljon valosaastetta, näkyisi ne revontulet melko lähellä Lontootakin jos niitä siellä esiintyisi. Tiesitkö että suomen pimeimmät alueet löytyvät parista kohtaa Lappia ja Kainuusta, läheltä Venäjän rajaa (kartta).

3. …Suomi on täynnä loistokkaita, sanomattomia sääntöjä. Niiden ansiosta jokainen saa olla mukavan rauhassa itsekseen. Koko ajan ei tarvitse olla risteyksissä, urheilukentillä tai rappukäytävissä vääntämässä tuntemattomien kanssa siitä, miten pitäisi toimia.
* Niin mitä tällä tarkoitetaan? Joo kyllä sellaisia sääntöjä on mutta mitä ne rappukäytävässä vääntöihin liittyy? No ainakin ex rappukäytävässäni sotkettiin hissiä välillä urakalla ja koiratkin paskansi välikerroksiin. Laitetaan tästä kohdasta neutraali - OK.

4. …Suomessa hiljaisuutta ei tarvitse etsiä. Suurimmassa osassa maata ainoa häiritsevä melu kesäaamuna on linnun liian kovaääninen laulu.
* Suurimassa osassa maata ainoa häiritsevä melu on liikenteen tasainen humina. Mutta onhan se vähäistä useisiin maihin verrattuna. Joten tämä kohta on suurelta osin totta.

5. … Pikku Kakkonen, merisää ja Lauantain toivotut. Klassiset kulttuurituotteemme luovat yhtenäisyyttä ja turvallisuuden tunnetta: kaikkien asioiden ei tarvitse muuttua.
* Kuka kuuntelee enää Lauantain toivottuja?

6. …rönttönen, syltty, kalakukko, lörtsy ja munavoi. Missään muualla maailmassa ei saa yhtä kekseliäitä ruokia kuin Suomessa.
* Joo kekseliäitä löytyy ja paljon pirun huonoja. mm. mämmi, syltty jne. Neutraali - OK.

7. …jokaisesta suomalaisesta kaupasta saa salmiakkia ja hapankorppua. Elintärkeät elintarvikkeet eivät ole todellakaan itsestäänselvyys rajojen takana.
* Mitä vittua? Salmiakki ja hapankorppuko elintärkeitä? Joo ja eihän Ruotsissa, Norjassa ja Virossakaan saa kaupasta maitoa, jauhoja, leipää eikä munia.

8. … Suomessa toppahousuja ja Kuomia kehtaa käyttää aikuinenkin. Niissä voi myös näyttäytyä ihan pokkana vaikka työpaikalla, koska kaikki ymmärtävät, että pakkasilla kukaan ei jaksa keskittyä muuhun kuin lämpimänä pysymiseen.
* Niin olisi pikku hiljaa Lontoossakin jos se siirrettäisiin Helsingin tilalle. Itsestäänselvyys.

9. …lasten hampaat oikaistaan suomalaisen yhteiskunnan piikkiin. Maailmalla sama maksaa kevyesti kymppitonnin.
* Tämä on hieno asia. Tosin täytyy muistaa että maksamme myös ko. palveluista verojen muodossa.

10. …Suomessa kaupasta ei tarvitse raahata painavia vesikanistereita. Suomalainen hanavesi on tunnetusti parempaa kuin suurin osa pullovesistä.
* Suomalainen hanavesi on aina parempaa kuin paras pullovesi. Hieno asia meille suomalaisille!

11. ...naku-uintia suomalaisessa järvessä ei katsota kieroon. Kukaan ei pahoita siitä mieltään – tai välttämättä edes huomaa mitään. On varsin epätodennäköistä, että joku osuisi samalle lammelle silloin, kun toinen pulahtaa sinne alasti.
* No kyllä katsotaan kieroon ja on hyvin epäsoveliasta. Jopa tyhmää, ellei sitten oikeasti ole kyseessä erämaalampi. Kyllä monella mökillä mökkinaapuruus olisi tiukoilla jos aina nakuna mentäisiin uimaan ja munasillaan seistäisiin laiturilla. Itse en kyllä menisi esim. alasti sekasaunaan.

12. …Suomessa alastomuuteen ei suhtauduta muutenkaan neuroottisesti. Yksi esimerkki riittänee: sauna. * Joo ei, ja osa ei suhtaudu siihen mitenkään. Joillekin kansoille on tosiaan ihmeellistä että esim. pariskunta käy alasti saunassa yhtä aikaa. Itse en kyllä lähtisi suurella sekaporukalla alasti mihinkään. Sen verran suomalainen olen.

13. …suomalaiset sanonnat lyövät kaikki muut 6–0. Ketkään muut kuin suomalaiset eivät ole keksineet sanoa: katosi kuin pieru Saharaan tai ei tässä olla jäniksen selässä. Vau!
* Tässä kiitos rikkaalle kielellemme!

14. …Suomella on Alma, Aira Samulin ja Tarja Halonen – ja niin monia muita lahjakkaita, älykkäitä ja uskomattoman karismaattisia naisia!
* Henkilöitä kohtaan ei ole mitään, vaikka Alman musiikki onkin karmeaa. Jokaisessa maassa on karismaattisia naisia, joihin en kyllä Almaa ja Halosta itse laske mukaan.

15. …introverttius ei ole Suomessa häpeä. Kaikkien suomalaisten mielestä on ihan hyväksyttävää möllöttää yksin kotona ja olla vähintään vähän kankea uusien tuttavuuksien seurassa.
* Voisi ottaa opiksi monet muutkin maat tästä! Välillä se tekee hyvää.

16. …suomalaiset kylppärit ovat ylivoimaisia. Melkein jokaisessa vessassa on kunnon käsisuihku – ei todellakaan mitään epäilyttäviä bideitä. Useimmissa asunnoissa on myös asiallinen, tasainen vedenpaine.
* No en ole huomannut muissa maissa tähän mitään eroa. Tietty joissakin maissa on vesikatkoksia usein mutta muuten kylppärit on usein kaikkialla samaa tasoa.

17. …suomalaiset murheet ovat pikkuriikkisiä. Suomi on pitkälti turvallinen, hyvinvoiva ja rikas valtio. Siksi melkein kaikki huolemme ovat ihastuttavan pieniä. Esimerkiksi: Näin joulun alla sisustusintoiset somekansalaiset vaikuttaisivat olevan ennen kaikkea huonoina siitä, etteivät löydä ikkunoiden joulutähtiin tarpeeksi valkoisena loistavaa valoa. Apua.
* Joo tämä on maailman tyhmintä! Somekansa joka vaahtoaa ihmeellisistä pikkuasioista. Monella aktiivisella somettajalla kun ei ole muuta elämää. Otan osaa!

18. …suomalaiset tietävät, kuinka hieno maa Suomi on. Suomi mainittu, torilla tavataan!
* On hieno, siitä ei pääse yli. Kun saataisiin vielä joskus osaava hallitus niin elämä täällä voisi olla vieläkin hienompaa!

Kommentit