6-7.7.2018 Valokuvausta ja leireilyä Porkkalassa.

Saavuin tällä kertaa Porkkalanniemeen retkeilyautollamme. Jatkossa retkeilyauto lienee pääasiallinen majoitusvaihtoehto näilläkin retkillä. Joten ajoin auton parkkiin ja lähdin autolta kävellen kohti tuttua kuvausaluetta. Lähdinkin hieman varomattomasti sillä ehdin kävellä vain 100 metriä suljettua tieuraa kun oikealta lähti liikkeelle kolme kuusipeuraa! Jos olisin tullut hiljaa tilanteeseen olisin saanut avonaisessa metsässä hienoja kuvia näistä hieman harvinaisemmista peuroista.

Harmittelin hieman ohi mennyttä tilannetta ja jatkoin matkaani kun pian metsässä taas rytisi. 20 metrin kulkemisen jälkeen vasemmalta lähti neljä valkohäntäkaurista! En voinut uskoa tilannetta todeksi! Mitä ihmettä kaikki eläimet tekivät tässä paikassa? Nyt viisastuin ja hiljensin vauhtiani. Pian pääsinkin kuvaamaan valkohäntäkaurisemoa kahden vasan kanssa ja hetkeä myöhemmin kuvasin yllä lentävää kotkaa! Ilta oli ainakin alkanut lupaavasti.

Kaurisemo katseli puun takaa.

Äiti ja vauvelit.

Kotka teki näyttävän ylilennon.

Loppuillan aikana pääsin näkemään noin 20 valkohäntäkaurista ja yhden hirven. Oikein hyvään kuvauspaikkaan en päässyt ja muutenkin alue tuntui viime vuosiin nähden yllättävän hiljaiselta. Missä oli mm. viime vuosien suuret "hirvilaumat"? Yhtä hirveä pääsin sentään kuvaamaan pitkähkön ryöminnän jälkeen.
Yöllä palasin autolle makkaran grillaukseen ja nukkumaan.
Lauantaina olikin edessä ajo mökille.

Pellolla en päässyt oikein hyviin kuvauspaikkoihin.

Hirvestä sain kohtuullisen kuvan pitkän ryömimisen jälkeen.

Valoisa yö.

Kommentit